English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sufi ile Terapist Kitabı Çıktı

Ali Rıza Bayzan'ın yakında yayımlanacak olan "Sûfi ile Terapist" adlı kitabından

This is default featured slide 4 title

Sufi ile Terapist Kitabı Çıktı.

Sufi ile Terapist Kitabı Çıktı

Ali Rıza Bayzan'ın yakında yayımlanacak olan "Sûfi ile Terapist" adlı kitabından.

Sufi ile Terapist Kitabı Çıktı

Ali Rıza Bayzan'ın yakında yayımlanacak olan "Sûfi ile Terapist" adlı kitabından.

4 Aralık 2012 Salı

MEVLEVİ SOFRASI: Pekmezli Havuç Yemeği

Mevlevilik, tasavvuf ile ilgili bilgilerin yanı sıra sunduğu yemek reçeteleri de, kendi çağının yemek kültüründen bizlere sunduğu birer hediye...

Pekmezli Havuç Yemeği

Malzemesi:
1/2 kg havuç
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı şeker veya üzüm pekmezi

Hazırlanışı:
Havuçların kabuklarını soyun, yıkayın, dilim dilim doğrayın ve tencereye dizin.
Suyunu koyup kapağını örtün.
Kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık otuz dakika pişirin. Yağ ve pirinci ilave edin.
15-20 dakika sonra pirinçler pişince, şeker veya pekmezi dökün. 5-10 dakika sonra suyunu çekince ateşten alın.
Tencerede on dakika dinlendirin.
Tabağa alıp sıcak olarak servis edin.

Nevin Halıcı, SKYLİFE Dergisi