English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Şubat 2013 Cuma

Ali Rıza Bayzan'ın yakında yayımlanacak olan "Sûfi ile Terapist" adlı kitabından

Fotoğraf: * Sûfilerin kaderci olduklarına, irade özgürlüğünü yok saydıklarına dair yaygın bir kanı varsa da bu yanlıştır.  * Örneğin Tasavvuf'un temel klasiklerinden Taarruf'ta şöyle yazar: "Sûfiler, insanların yapıp ettikleri şeyler konusunda irade ve tercih sahibi olduklarında görüş birliği halindedir."*  * Bazı Sûfi Yolu'ndan bazı insanların kaderci gibi düşünüyor olmasını tüm sûfilere genellemek çocuksu bir akıl yürütmedir. * Bir de şunu düşünmek gerek: Sûfiler kaderci olsalardı hem kendilerinin hem insanların ahlaki standartlarını yükseltmek için niçin savaş versinler?  * Kelabazi (ö. 995), Taarruf, çev., S. Uludağ, 1979, Dergah Y., s. 77  Ali Rıza Bayzan'ın yakında yayımlanacak olan "Sûfi ile Terapist" adlı kitabından

* Sûfilerin kaderci olduklarına, irade özgürlüğünü yok saydıklarına dair yaygın bir kanı varsa da bu yanlıştır. 
* Örneğin Tasavvuf'un temel klasiklerinden Taarruf'ta şöyle yazar: "Sûfiler, insanların yapıp ettikleri şeyler konusunda irade ve tercih sahibi olduklarında görüş birliği halindedir."*
* Bazı Sûfi Yolu'ndan bazı insanların kaderci gibi düşünüyor olmasını tüm sûfilere genellemek çocuksu bir akıl yürütmedir.
* Bir de şunu düşünmek gerek: Sûfiler kaderci olsalardı hem kendilerinin hem insanların ahlaki standartlarını yükseltmek için niçin savaş versinler?

* Kelabazi (ö. 995), Taarruf, çev., S. Uludağ, 1979, Dergah Y., s. 77

Ali Rıza Bayzan'ın yakında yayımlanacak olan "Sûfi ile Terapist" adlı kitabından

1 yorum:

  1. Bu yazı için teşekkür ederim harika paylaşım yapmışsınız sıkılmadan okudum. Benim tavsiyelerime göz atmak istermisin.
    Hello, you have a great blog. I'm waiting for my blog
    Ramiz Dayı sözleri

    Tek nefeste Okunan Kitaplar

    Karşılıklı Blog destekleri

    Cerazza Tumblr : Cerazza


    YanıtlaSil